BSC Unisson verliest eerste wedstrijd in de Tukkercup met 3-2 van Tubantia

Op dinsdag 6 oktober moesten de mannen van hoofdtrainer Michel Weiss aantreden voor de Tukkercup tegen Tubantia. Bij BSC Unisson ontbraken veel spelers vanwege pijntjes en andere redenen. Michel Weiss kon geen beroep doen op Pim Ratering, Frank Mosman, Levy Hulst, Nick Rademaker, Hendrik Nijenhuis, Lennart Weber, Pascal ter Meer, Joep Timmers en Michel ter Meer. Daarom werden Luc Nibbelink en Thijn Weenink van het tweede elftal bij de wedstrijdselectie gehaald en werden uit de JO19-1 Sam Wiegerink, Jordy Wijnsma, Jesse Hinnen en Bram Klein Poelhuis opgeroepen. De 1e klasser uit Hengelo trad aan met een O23-team, maar beschikte desondanks over veel kwaliteit.

Opstelling BSC Unisson:
1.Luuk van Ham, 15.Michel Tieberink, 19. Rick van Dijk, 4. Willem Hoitzing, 16. Luc Nibbelink, 6.Daan Wiggers, 8.Mark Rademaker, 7.Bram Klein Poelhuis, 9.Martijn Brinkman, 12. Huub Hassink en 10.Arjan Wissink (C)

Wissels: 3.Sam Wiegerink, 5. Jesse Hinnen, 17.Jordy Wijnsma en 18.Thijn Weenink

De thuisploeg begon goed aan de wedstrijd en zette vanaf de eerste minuut goed druk. Deze goede start leidde tot een snelle voorsprong. Arjan Wissink wist een foute aanname van de centrale verdediger af te straffen door de bal in de korte hoek te schuiven (1-0). Hierna bleef BSC Unisson de bovenliggende partij en kreeg in het eerste kwart van de wedstrijd nog enkele goede mogelijkheden via Martijn Brinkman, Mark Rademaker, Bram Klein Poelhuis 2x en Huub Hassink. Laatste genoemde was nog het dichts bij een doelpunt, naar zag zijn inzet op de paal belanden. Tussendoor was Tubantia ook enkele keren gevaarlijk, maar wist Luuk van Ham zijn doel nog schoon te houden. Na een klein half uur was hij kansloos toen een te korte terugspeelbal genadeloos werd afgestraft (1-1). Niet veel later kreeg Tubantia de bal nogmaals de bal op een presenteerblaadje toen een breedtebal kinderlijk eenvoudig werd onderschept en wederom een doelpunt opleverde (1-2). Tussendoor was Tubantia ook al enkele keren dichtbij een treffer, maar de sterke spits zag zijn kopballen tot twee keer toe net over gaan en enkele voorzetten waren net te scherp om binnen te lopen. Vlak voor rust wist BSC Unisson weer op gelijke hoogte te komen. Een vrije bal van Willen Hoitzing werd door Arjan Wissink met de kop klaargelegd voor Daan Wiggers die De bal hard onder in de hoek schoot (2-2).

In de tweede helft gaat de wedstrijd gelijk op en zijn er enkele mogelijkheden aan beide kanten. Na een kwartier in de tweede helft komt Tubantia voor de tweede keer deze wedstrijd op voorsprong. Een snel genomen vrije bal van BSC Unisson wordt onnodig ingeleverd en de daarop volgende counter wordt netjes uitgespeeld door Tubantia (2-3). BSC Unisson moet weer op jacht naar de gelijkmaker en krijgt hier in de slotfase ook nog enkele goede mogelijkheden voor. Eerst is het Arjan Wissink die in het strafschopgebied kan gaan afwerken, maar ondersteboven wordt gelopen door de keeper. De bal had op de stip gemoeten, maar de scheidsrechter oordeelde anders. In de laatste minuut van de wedstrijd kreeg Bram Klein Poelhuis de grootste kans om de gelijkmaker op het scorebord te zetten. Een lange inworp van Arjan Wissink werd verlengd door Martijn Brinkman en Bram had veel ruimte om af te ronden, maar zag zijn inzet over gaan.

Er had voor BSC Unisson meer ingezeten dan een nipte nederlaag, maar dit was vandaag door de persoonlijke fouten niet mogelijk. Aankomende zondag moet de formatie van Michel Weiss weer aantreden voor de competitie. Oldenzaal is dan te gast op Sportpark De Zweede. Om mee te blijven doen voor de bovenste plaatsen moet er gewonnen worden en daarnaast zal BSC Unisson erop gebrand zijn om de nasmaak van de zure nederlaag afgelopen zondag in Ootmarsum weg te spoelen. Zonder publiek en zonder Pupil van de Week zal er zondag om 14:00 uur afgetrapt worden.