BSC Unisson JO19-1 gaat hard onderuit tegen LSV JO19-1 (1-5)

Op zaterdag 3 oktober stond de thuiswedstrijd tegen LSV Lonneker JO19-1 op het programma. BSC Unisson JO19-1 wist uit de eerste twee competitiewedstrijden vier punten te halen en de tegenstander van vandaag had twee keer verloren. Bij BSC Unisson JO19-1 ontbraken Jesse Hinnen (werk), Thijs Bentvelsen (studie), Daan Weterholt (herstellende van een blessure) en Chris Voerman (thuisisolatie). Om over een 13-koppige wedstrijdselectie te beschikken, werd Mees Oude Egberink bij de selectie gehaald.

Opstelling BSC Unisson JO19-1:
1.Wesley van Mil, 2.Mees Oude Egberink, 3.Sam Wiegerink, 4.Merijn Snippert, 5.Niels Barels, 6.Jordy Wijnsma, 8.Florian Busscher, 7. Bram Klein Poelhuis, 10.Joep Timmers(c), 11.Pelle Wermer en 9.Sven Oude Groen

Wissels:12.Marten Schartman en 14.Ryan Huisken

Om 15:00 uur werd er voor de eerste keer afgetrapt op een verlaten sportpark. Aan het begin van de wedstrijd liet LSV het balbezit aan BSC Unisson, maar opbouwend kwam de thuisploeg niet verder dan het middenveld. Voorin was veel te weinig beweging en achterin en op het middenveld werden veel foute keuzes gemaakt en ballen verkeerd ingespeeld. Na een kwartier begon LSV te ruiken dat er meer te halen was vandaag en ging het steeds verder naar voren te spelen. In balbezit hanteerde ze enkel de lange bal op de fysiek sterke en snelle aanvallers. In verdedigend opzicht stroopte de jongens uit Lonneker ook de mouwen op en zodoende ontstond er een veldoverwicht voor de gasten. Dat zij binnen twintig minuten vier keer!! wisten te scoren was het gevolg van het grote mentaliteitsverschil (0-4). Vlak voor rust wist Jordy Wijnsma uit een vrije trap de 1-4 op het scorebord te zetten.

De wedstrijdmentaliteit van de eerste helft werd in de rust geëvalueerd en in de tweede helft zag het er allemaal een stuk positiever uit. De gasten hadden echter een marge van drie doelpunten en concentreerden zich enkele en alleen nog op verdedigen. Hier en daar gokten zij op een snelle uitbraak en dit leverde hen nog de 1-5 op. In de tweede helft kreeg BSC Unisson een handvol mogelijkheden, maar gescoord werd er niet meer door de thuisploeg.

Aankomende zaterdag staat de uitwedstrijd bij Suryoye Meidterraneo JO19-1 op het programma. In Enschede wordt er om 14:30 uur afgetrapt en zal er uit een ander vaatje getapt moeten worden om een positief resultaat te behalen.