FC Eibergen – BSC Unisson 1-2

De eerste competitiewedstrijd in 2020 stond 26 januari gepland tegen FC Eibergen. Voor beide gold alleen een overwinning gezien de lage klasseringen.

Ondanks dat de warming up nog niet heel hoogstaand was kon je zien dat iedereen wist dat er gewonnen moest worden en de concentratie was zichtbaar aanwezig bij iedereen. Deze concentratie bleek later, was gedurende de hele wedstrijd aanwezig!  Het was zeker niet de beste wedstrijd van onze kant, maar we hebben vandaag laten zien ook op strijdlust punten te kunnen pakken.

Al na een halve minuut kwamen we op een 0-1 voorsprong, nadat we vanaf de aftrap meteen de aanval zochten. Via Huub en Mats kwam de bal bij Arjan terecht, die de bal vervolgens goed tegendraads in de verre hoek wist te werken. Vlak na deze goal hadden we op 2-0 kunnen komen, maar een handsbal in de 16 meter werd, helaas voor ons, niet gezien.
De vroege voorsprong kwam het spel niet ten goede, aangezien we van onze kant vooral geen doelpunt tegen wouden krijgen en Eibergen daarentegen hanteerde vooral de lange bal. Zonder echte uitgespeelde kansen werd er gefloten voor het rustsignaal.

Het eerste gedeelte van de 2e helft was wederom een periode zonder echte mogelijkheden, maar toen Eibergen vanaf de 65e minuut harder ging aandringen voor de gelijkmaker, kwam er voor BSC Unisson meer ruimte. Nadat beide teams enkele kansen niet wisten te verwerken tot doelpunt, werd in de 83e minuut de 0-2 gemaakt. Arjan hield randje 16 het overzicht en gaf de bal mee aan Martijn, die de bal vervolgens langs de keeper wist te schuiven, 0-2! Nu moest het toch gespeeld zijn…
De eerste mogelijkheid die hierna van Eibergen kwam, was meteen een doelpunt en dit leverde nog een spannende slotfase op. Gelukkig voor de jongens uit Boekelo wist Michel ter Meer nog een bal van de lijn te halen, waarmee de noodzakelijke 3 punten meegingen naar Boekelo.

Door de overwinning zijn we van plek 12 gestegen naar plek 9. Een mooie opsteker dus, en nu met zijn allen er voor zorgen dat we niet meer naar beneden hoeven te kijken!
Volgende week zondag (2 februari) spelen we thuis tegen Sportclub Markelo. Komt ons allen aanmoedigen op Sportpark de Zweede, aanvangstijd: 14:00.