JO7-3 start kleine kernen competitie met overwinning op Buurse JO7-1

Op zaterdag 11-9 speelde de JO7-3 zijn eerste wedstrijd. In de JO7-3 spelen Jaro, Mels, Noud, Lucas, Daan, Max en Liam. Liam was nog niet van de partij i.v.m. zwemles en helaas was Max ziek dus we gingen met 5 spelers op pad. Het was voor alle kinderen de allereerste echte wedstrijd. En dat was wel te merken. Het is ook wel heel spannend om iets te gaan doen wat nog zo onbekend voor je is. In de kleedkamer keek ik tegen gespannen gezichtjes aan. Eenmaal op het veld ging het al een stuk beter want geef ze een bal en de rest wordt vergeten. Na een korte toespraak van ondergetekende, waarin vooral werd aangegeven dat plezier het belangrijkste is en dat de bal aan de overkant in het doel geschoten moet worden, begonnen we met een kort van tevoren ingestudeerde yel om indruk te maken op de tegenstander. Tenminste dat was de bedoeling. Op de yel moet zeker nog even serieus op geoefend worden.

Na een wat stroef begin van beide kanten besloot Daan de bal op links op te pikken en via de lijn liep hij iedereen voorbij naar de achterlijn en langs de achterlijn richting het doel van Buurse. Toen hem daar ook de voet niet dwars werd gezet schoot hij de bal droog het doel in. 0-1! En dat werd uitgebreid gevierd. Ook Buurse kwam langzamerhand op stoom en kort na elkaar scoorden ze 2 keer. 2-1 achter maar de jongens bleven erin geloven. Daan wilde nog wel een keer scoren dus ging weer brutaal op weg naar het doel. Helaas dit keer liep hij de bal ernaast. Even later was het Noud die de bal van achteruit meenam en hij soleerde knap richting doel waar hij de 2-2 op de slof nam. Alle spelers gingen een stuk beter spelen. Noud schoot op de paal, de bal kwam daarna terecht bij Jaro, die de bal op de lat schoot. Na een goede verdedigende actie van Lucas kwam de bal bij Mels, na een mooie passeeractie langs de lijn passte hij de bal op Noud die de bal hard het doel inschoot. 2-3! Er werd heel mooi samengespeeld wat al snel daarna resulteerde in de 2-4 door Daan na weer een mooie solo. Dit was ook de ruststand. Een tevreden coach zag dat de spanning van voorde wedstrijd helemaal verdwenen was.

Na de rust gingen onze toppers verder met scoren. Na een mooi schot van Noud die nog door Buurse kon worden gestopt op de lijn, schoot Daan de bal hard over de lijn, 2-5. Vlak na de aftrap veroverde Jaro de bal, speelde de bal keurig naar Noud die de ene na de andere speler passeerde en mooi de 2-6 binnenschoot. Buurse was even helemaal de kluts kwijt maar na wat goede aanwijzingen van de scheidsrechter en wat onoplettendheid van onze jongens, scoorde Buurse vlot achter elkaar de 3-6, 4-6 en 5-6. Na elk doelpunt kwamen de jongens even aan mij vertellen wat de stand nu was en wat ze eraan gingen doen. “nou moeten wij weer een doelpunt maken”. Want er moest natuurlijk wel gewonnen worden. Ze waren dus weer voor even wakker geschud en dat resulteerde in 3 hele mooie doelpunten. Noud scoort na een solo langs de rechterkant, Mels scoort na een solo door het midden, en de mooiste was wel een doelpunt uit het boekje. Lucas met een mooie pass van achter naar Noud, Noud rent helemaal naar de achterlijn en speelt de bal voor de goal waar Mels koel de bal binnen tikt. Na de 5-9 trapt Buurse af, alhoewel heel professioneel, wordt de bal iets te hard naar achter gespeeld. Aangezien alle spelers in een aanvallende positie stonden, kon de bal vrij de doellijn passeren. 5-10! De wedstrijd lijkt gespeeld maar bij onze jongens is de concentratie verdwenen en daardoor wordt het nog heel spannend. Buurse maakt er nog 7-10 van. Bij de 7e dreigt de bal over de doellijn te rollen waarop alle ouders roepen “Jaro pak de bal”. Nou dat doet Jaro, maar wel met de handen. En aangezien we bij de 4 tegen 4 geen keeper hebben mag de bal ook niet met de handen worden gespeeld. De scheidsrechter maakt er een doelpunt van. Na nog een laatste uitbraak van Buurse wordt de eindstand 8-10. De winst is binnen en ondergetekende is erg trots op deze mooie teamprestatie. Het was een mooie wedstrijd met enthousiaste ouders aan de lijn.

Volgende week spelen we om 9.00 uur thuis. Iedereen is van harte welkom om deze toppers aan te komen moedigen.

Heleen Klein Poelhuis