Spel JO7-1 een genot om naar te kijken.

,

Op zaterdag 23-11 traden we met 7 man sterk aan tegen het altijd gevreesde Delden JO7-1. Met in ons achterhoofd de verliespartij tegen de JO7-2 van Delden waren we voorbereid op een zwaar duel. Ties, Thijs, Joris, Lars, Thor, Stef en Ben moesten het vandaag doen zonder Steijn, die was uitgeleend aan het met personele problemen kampende JO8-3. Bij aankomst op het veld stond ondergetekende raar te kijken naar de afmetingen van het veld. Blijkbaar wilde de tegenpartij een monsterscore tot stand brengen door de afstand naar ons doel zo klein mogelijk te maken. In plaats van de gebruikelijke afmeting van 40 bij 20 had de coach een veld uitgezet van nog niet de helft daarvan. Gelukkig betrof het een onwetende coach die snel over te halen was tot het vergroten van het veld.

Desondanks stonden onze jongens kort na aanvang van de wedstrijd al snel op een achterstand. Al na 1 minuut stond het 1-0 voor Delden. Blijkbaar waren wij als leiders niet voor niets bevreesd voor deze tegenstander. Onze jongens dachten daar heel anders over. Deze tegengoal zorgde ervoor dat ze wakker werden geschud en vol passie begonnen te spelen. Het was dan ook al snel na de 1-0 raak voor ons. Op aangeven van een gedreven Thijs scoorde Stef heel fraai de 1-1 met een strak schot in de hoek. Daarna schoot eerst Thijs net naast, zorgde Joris met een fabuleuze redding ervoor dat het geen snelle 2-1 werd en schoot Ben op de paal. En dan onderschept Lars een snelle counter van Delden en weet de bal bij Thijs te krijgen die koelbloedig afrondt. 1-2. We staan voor en dat geeft heel veel hoop op een goede afloop. We spelen fel en waar nodig samen. Thor zorgt ervoor dat Delden niet ongestoord kan opbouwen door constant in de weg te lopen. Helaas valt vlak voor rust de 2-2 wanneer Delden kans ziet om na een langdurig breien voor hun goal van onze kant, ons de bal niet op een geheel reglementaire wijze te ontfutselen en van ver te schieten op een leeg goal.

Na rust gaan we voortvarend van start en al snel is het Joris die bijna scoort op aangeven van Ties. Thor weet nog een keer net de teen tegen de bal te drukken maar de bal is niet hard genoeg om voor gevaar te zorgen. Delden neemt daarna een hele snelle doeltrap en verrast onze achterhoede waardoor we weer achter staan. 3-2. We blijven gelukkig mooi voetbal spelen, mooier dan de tegenstander die het van de counter en de verre schoten moet hebben. Eerst Schiet Stef net naast op aangeven van Thijs. Daarna zijn de rollen omgedraaid en geeft Stef de bal aan Thijs die wel weet te scoren. We staan weer gelijk. 3-3. Snel daarna komen we zelfs op voorsprong wanneer Thijs vanaf een onmogelijk plek, de achterlijn, weet te scoren. Delden wordt wat feller, niet gewend om achter te staan. En we moeten alles op alles zetten om niet om te vallen. Toch kunnen we niet voorkomen dat Delden weer langszij komt. 4-4. De tijd dringt voor een overwinning. We zetten alles op alles, Ben schiet heel hard op goal maar raakt daarbij een tegenstander vol in de buik waardoor het doelpunt van Stef die daaruit volgt wordt afgekeurd. Joris probeert het daarna nog 2 keer maar mist 2 keer op een haar na het doel. Even later is het Thijs die wel scoort. 4-5. Er is even hoop op een overwinning maar Delden weet in de laatste minuut, wederom uit een counter, te scoren. Eindstand 5-5. Een mooie wedstrijd om naar te kijken. En allemaal tevreden over de uitslag.

JO7-1 speelt thuis de sterren van de hemel.

Zaterdag 30 november traden we thuis aan tegen WVV’34 JO7-3. De week ervoor had deze ploeg met 18-5 TVO van de mat gespeeld dus we waren gewaarschuwd. Vandaag speelden we met 6 man sterk. Joris, Thijs, Ben, Thor, Ties en Steijn moesten het stellen zonder Stef en Lars die zo sportief waren om deze keer de JO8-3 te versterken.

In verband met de kou speelden we 5 tegen 5 zodat we maar 1 wissel hadden. Net als in Delden kwamen we snel op achterstand. Hoewel wij veelvuldig in de aanval waren profiteerde WVV ervan dat wij vergaten te verdedigen. Meestal moeten we even wakker worden geschud en zo ook nu dus. Na de 0-1 begonnen we beter te voetballen waarbij ook het verdedigen werd opgepakt. Met een solo van achteruit, langs de linkerzijlijn , overstekend naar de rechterkant van het veld en daarna scorend maakte Steijn even duidelijk dat er ook in Boekelo goed gevoetbald wordt. 1-1. Deze actie van onze Kabouter, ja u leest het goed, Steijn heeft nog Kabouterleeftijd, zorgde ervoor dat de rest ook wat feller ging voetballen. Thijs was er 3 keer dichtbij. 3 keer net naast. Ook Steijn probeerde het nog een keer maar helaas nu belande de bal in het zijnet. WVV begon wat beter samen te spelen en daar hadden we enige moeite mee. Hoewel er vooral door Ben, Ties en Joris weer heel goed werd verdedigd lukt het WVV toch weer op voorsprong te komen. 1-2. Gelukkig was het Thijs die snel daarna op aangeven van Ben de 2-2 kon maken. Net als vorige week was het superleuk om naar dit team te kijken. Er werd goed samengewerkt en geknokt voor elke bal. Dit zorgde ook voor veel kijkplezier vanaf de kant van de toeschouwers. Er werd positief aangemoedigd voor beide teams. Het was WVV die alweer op voorsprong wist te komen door een bekeken schot van achteruit. Een handelsmerk van veel tegenstanders in onze poule. Gelukkig zijn onze jongens meer van het opbouwen. Dit leverde vlak voor rust de gelijkmaker op. Weliswaar een eigen doelpunt maar dat kon de pret niet drukken. Door fraai samenspel tussen Ties en Thijs belande de bal voor de goal waar een verdediger de bal niet uit het doel maar in het doel schopte. 3-3.

Na rust (een hele korte i.v.m. de kou) gingen onze toppers vol passie verder. Helaas had Ben erg veel last van de kou maar hij liet zich niet kennen en speelde de wedstrijd gewoon uit. Een echte bikkel. In de geest van de wedstrijd kwamen we weer op achterstand. 3-4. Het startsein voor onze jongens om weer eens gas te geven. En hoe. Thijs kreeg het op de heupen en soleerde tot 2 keer toe van achteruit naar het goal van de tegenstander en wist ook 2 keer te scoren. 5-4. Eindelijk op voorsprong. Helaas snel daarna een goede aanval van WVV wat resulteerde in de 5-5. Meteen vanaf de aftrap scoorde Thijs de 6-5.  WVV was even beduusd maar wist nog 1 keer terug te komen tot 6-6 alvorens we er echt de gang in zetten. Het was Thor die op aangeven van Thijs heel knap net de voet tegen de bal kon zetten waardoor de bal het net in vloog. 7-6. Daarna lieten we geen spaan meer heel van de tegenstander. Achtereenvolgens Steijn, Ben (met bevroren tenen!!) en Thijs 3 keer, maakten er 12-6 van. Ook voor de neutrale toeschouwer was dit een topwedstrijd om naar te kijken. Alle ouders, opa’s en oma’s en overige toeschouwers bedankt voor het aanmoedigen. Volgende week spelen we onze laatste wedstrijd in deze samenstelling.  Na de winterstop gaan we verder met 2 teams. Bij TVO hopen we onze reeks af te sluiten met weer een overwinning. En daarbij hopen we natuurlijk op veel toeschouwers.