Nieuws uit de activiteitencommissie

Ook dit jaar zal de Activiteitencommissie van BSC Unisson weer meerdere activiteiten organiseren voor de verschillende leeftijdsgroepen.

De eerste activiteit die dit jaar plaats zal vinden is een nieuwe. Op initiatief van Marian Schartman en Anita Heuven zullen twee kleedkamers omgetoverd worden tot Escape Rooms en krijgen de JO15, JO13 en MO13 een uur de tijd om te ontsnappen. Deze activiteit zal plaatsvinden op vrijdag 16 november.

Enkele dagen later zal Sinterklaas op de Zweede komen om tijdens de training langs de jongste jeugd te gaan samen met zijn Pieten. Dit zal gebeuren op woensdag 28 november.

Net voor de Kerstdagen zal dit jaar ook weer het Kerstfeest georganiseerd worden. Dit jaar vindt deze plaats op zaterdag 22 december. Tijdens het Kerstfeest zal er een BSC Unisson-quiz gehouden worden en wordt er aandacht geschonken aan het jubileumjaar.   Voorafgaand aan het Kerstfeest zal er een wedstrijd gespeeld worden op de Zweede. Dit is een afscheidswedstrijd voor Lennart Schoonheden en Martijn Nijhuis. Beide spelers hebben meer dan tien jaar in het eerste elftal gespeeld en verdienen een waardig afscheid. De wedstrijd zal gaan tussen de Kampioensploeg van 2010 (met Lennart en Martijn) en het huidige eerste elftal. De aftrap van deze wedstrijd is om 18:00 uur.

Het nieuwe jaar beginnen we met het inmiddels gebruikelijke Boerenkooltoernooi. Net als andere jaren is dat de eerste zondag van het nieuwe jaar en dit seizoen dus op zondag 6 januari 2019. Aansluitend zal de Nieuwjaarsreceptie plaatsvinden op De Zweede.

Op zaterdag 19 januari 2019 vindt het jaarlijkse Dartstoernooi plaats en zal er weer worden gestreden op twee niveaus. Bij de prestatie moet er met dubbel worden uitgegooid en bij de recreatie wordt er uitgegooid zonder dubbel.

De Speursmokkeltocht staat dit jaar op vrijdag 8 maart 2019 gepland. Alle leden vanaf de JO15 mogen deelnemen aan deze activiteit en ze mogen ook nog eens vrienden en/of vriendinnen meenemen.

Het weekend van 5, 6 en 7 april 2019 heeft een ieder natuurlijk allang gearceerd in de agenda, want dat weekend zal volledig in het teken staan van het 100-jarige Jubileum. De jubileumcommissie zal op termijn hier een programma van gaan verspreiden.

Het seizoen sluiten we zoals gebruikelijk af met het Louis Timmer Sponsortoernooi en dit evenement zal dit jaar op zaterdag 15 juni 2019 plaatsvinden. Sponsoren kunnen voor dit toernooi een team opgeven en er zal op een recreatieve manier een toernooi gespeeld worden. Aansluitend sluiten we het seizoen af met een hapje en een drankje.

Het Sportgala is ook een jaarlijks terugkerende evenement, maar aan het eind van het seizoen zijn er tal van activiteiten bij BSC Unisson (en omgeving). Daarom hebben wij besloten om het Sportgala te verplaatsen naar september. De clubtopscorer, clubman/vrouw etc. van dit seizoen zal dus benoemd worden aan het begin van het nieuwe seizoen en wel op vrijdag 13 september 2019.

Naast de activiteiten die georganiseerd worden door de Activiteitencommissie hebben we dit jaar ook mee aan de FIFA eSport Cup Enschede die wordt georganiseerd door een externe organisatie. Zij komen dit jaar zes keer op De Zweede met alle benodigde apparatuur om een FIFA toernooi te organiseren, evenals bij de andere verenigingen. De speeldata van de eerste seizoenshelft bij BSC Unisson zijn woensdag 17 oktober (16:30-20:30 uur), zaterdag 17 november (17:00-21:00 uur) en zaterdag 15 december (17:00-21:00 uur). Voor meer informatie over deze toernooien kunt u terecht op https://esportscup-enschede.nl/unisson/

Naast alle bovengenoemde activiteiten zijn we momenteel nog bezig met enkele andere activiteiten, maar daar kunnen we tot op heden nog geen duidelijkheid over geven. Wanneer we deze hebben zullen we jullie zo spoedig mogelijk op de hoogte brengen.

Mochten er verder vragen en/of opmerkingen zijn dan horen we die graag.

Namens de Activiteitencommissie,

Arjan Wissink