BSC Unisson 1 sluit voorbereiding af met een knappe overwinning bij Sp. Lochem (2-3)

Op zondag 13 september moesten de jongens van Michel Weiss en Boy Jhan Jhan in Lochem aantreden tegen Sportclub Lochem. Vorige week zakte BSC Unisson ver door de ondergrens en ging het met 7-2 onderuit bij Keijenburgse Boys. In Lochem had BSC Unisson de kans om zich te revancheren van de blamage een week eerder. Bij BSC Unisson ontbraken Pim Ratering, Nick Rademaker, Michel ter Meer, Willem Hoitzing, Jesse Wiefkes en Hendrik Nijenhuis.

1.Luuk van Ham, 2.Frank Mosman, 3.Rick van Dijk, 8.Mark Rademaker, 15.Michel Tieberink, 6.Daan Wiggers, 12.Huub Hassink, 7.Pascal ter Meer, 9.Martijn Brinkman, 11.Lennart Weber en 10. Arjan Wissink(c)

4.Levy Hulst. 14.Jeroen Assink, 16.Thijn Weenink, 18.Joep Timmers en 19.Axel Roozeboom

Sportclub Lochem speelt een klasse hoger dan de mannen uit Boekelo en speelde twee jaar geleden zelfs nog 2e klasse. De thuisploeg probeerde de Boekelose formatie vanaf de eerste minuut onder druk te zetten en dat lukte hen bij vlagen ook. BSC Unisson speelde compact op het grote veld van Sp. Lochem wat de maximale afmetingen had. Veel werd er niet weggegeven, maar de defensie van BSC Unisson kon niet voorkomen dat Lochem enkele keren gevaarlijk werd in ons strafschopgebied. Enkele Lochem spelers hadden het vizier vandaag echter niet op scherp staan en ook was Luuk van Ham enkele keren een sta in de weg. Na 20 minuten voetballen kwam Lochem alsnog op voorsprong. In de opbouw werd de bal kinderlijk eenvoudig ingeleverd door BSC Unisson en de aanvallende middenvelder van Lochem schoot met een droge knal raak (1-0). Voor de rust wist BSC Unisson nog op gelijke hoogte te komen. Een vrije bal werd hoog voor de goal gegooid door Rick van Dijk. Het is Huub Hassink die zijn duel met zijn directe tegenstander wint en de bal richting Arjan Wissink kopt. De sterke centrale verdediger van Sportclub Lochem zit er echter nog tussen, maar met een klein duwtje weet Arjan er voor te zorgen dat de verdediger de bal in eigen doel loopt (1-1). Dit was een onverwachtse opsteker in een eerste helft met een aantal tegenslagen. Bij BSC Unisson moesten Michel Tieberink en Frank Mosman zich al noodgedwongen laten vervangen door Thijn Weenink en Jeroen Assink. Ook Mark Rademaker kampte met klachten, maar wist het nog vol te houden tot aan de rust. Toen werd hij vervangen door Levy Hulst.

In de tweede helft krijgt BSC Unisson steeds meer grip op de wedstrijd en komt het steeds vaker gevaarlijk in het vijandelijk strafschopgebied. Martijn Brinkman weet na een kwartier voetballen BSC Unisson op voorsprong te zetten. Het is Pascal ter Meer die Martijn met een bekeken steekpasses het strafschopgebied instuurt en Martijn schiet de bal met zijn linker in het zijnetje van de lange hoek (1-2). Met nog een half uur op de klok is er nog een lange weg te gaan en Lochem krijgt enkele mogelijkheden op de gelijkmaker. De scherpte is er echter niet bij de aanvalslinie van Sportclub Lochem. Bij BSC Unisson zijn er kansen voor Pascal ter Meer en Arjan Wissink 2x, maar doelpunten leverden deze mogelijkheden niet op. In de 65ste minuut komt Joep Timmers in het veld voor Pascal ter Meer. Twintig minuten voor tijd komt BSC Unisson op een 1-3 voorsprong. Huub Hassink stuurt Martijn Brinkman weg en Martijn behoudt goed het overzicht. Voor de keeper speelt hij de bal breed op de meegelopen Arjan Wissink. De breedtebal was wat aan de harde kant, maar gelukkig kon Arjan deze nog corrigeren en uit een ietwat lastigere hoek de 1-3 op het scorebord zetten. Nu was het zaak om de wedstrijd uit te spelen, maar tien minuten voor tijd wordt de bal te kort teruggespeeld op Luuk van Ham en maakt Lochem hier dankbaar gebruik van (2-3). Om de wedstrijd over de streep te trekken werd Arjan Wissink in de achterste linie neergezet voor de moegestreden Rick van Dijk en moest leider/wisselkeeper Axel Roozeboom zijn debuut maken als spits. BSC Unisson werd teruggedrongen op eigen helft, maar verder dan twee afstandsschoten kwam de thuisploeg niet meer.

BSC Unisson sluit de voorbereiding af met een knappe overwinning, maar moet zich wel realiseren dat Lochem een paar opgelegde kansen heeft gemist. Desondanks houdt de Boekelose formatie een positief gevoel over aan deze wedstrijd. Aankomende week wordt er toegewerkt naar de eerste competitiewedstrijd die op zondag 20 september gepland staat bij Sportclub Overdinkel. In Overdinkel wordt er om 14:00 uur afgetrapt.