Blog - laatste nieuws

BSC Unisson JO19-1 sluit voorbereiding af met een 3-2 nederlaag tegen Vogido JO19-2

Op zaterdag 12 september stond voor BSC Unisson JO19-1 haar laatste wedstrijd van de voorbereiding op het programma. Voor de beker werd er om 16:00 uur gevoetbald op sportpark De Zweede tegen Vogido JO19-2. Bij BSC Unisson ontbraken Sven Oude Groen en Daan Weterholt die beide herstellende zijn van een operatie. Onze kersverse aanwinst, Ryan Huisken, had verplichtingen op het werk en kon pas later aansluiten. Verder zijn er een aantal spelers die terugkeren van een blessure en/of afgelopen weken nog wat kleine pijntjes hadden. Daarom werd Dion Morsink van de JO17-1 bij de wedstrijdselectie gehaald.

BSC Unisson had vanaf het begin van de wedstrijd een veldoverwicht en speelde voornamelijk op de helft van de tegenstander. Het meeste gevaar kwam van onze rechterkant. Bram Klein Poelhuis wist een aantal keer de achterlijn te halen en zorgde met gevaarlijke voorzetten voor veel dreiging. Voor het doel waren we vaak net een stapje te laat om deze kansen tot doelpunten te promoveren. Uit het niets is het Vogido wat op voorsprong komt als er een lange bal achter de laatste linie van BSC Unisson valt. De rechtsbuiten van Vogido is er als de kippen bij en ziet dat Wesley wat voor de goal staat. Met binnenkant voet weet hij de bal over Wesley heen te schieten (0-1). Deze treffer verandert het wedstrijdbeeld niet, want het blijft BSC Unisson dat veel meer balbezit heeft. Na een half uur komt BSC Unisson op gelijke hoogte als een voorzet bij de tweede paal op merkwaardige wijze wordt binnen gewerkt door Pelle Wermer. De verdediger van Vogido wil de bal wegschieten, maar schiet deze tegen Pelle zijn hand aan en de bal verdwijnt in het doel. Vanaf de kant en voor de scheidsrechter was dit niet te waarnemen, maar Pelle bevestigde later zijn Maradonna-doelpunt.  Enkele minuten voor rust komen de gasten voor de tweede keer deze middag op voorsprong. Een vrije trap van de zijkant wordt op de 5-meter binnengelopen door de centrale verdediger van Vogido (1-2). Deze speler stond geheel vrij, maar wellicht had Wesley ook uit moeten komen.

In de tweede helft gaat BSC Unisson op zoek naar de gelijkmaker, maar het is Vogido wat uit een counter de 1-3 maakt. Halverwege de tweede helft brengt de ingevallen Dion Morsink de marge weer terug naar één door een fantastische goal te maken. Dion ontvangt de bal op ruim 20 meter afstand van het doel. Hij neemt de bal goed aan en schiet de bal overtuigend in de bovenhoek (2-3). Er is nog voldoende tijd om de gelijkmaker te maken en hier wordt volop voor gestreden. Enkele afstandsschoten, vrije ballen en cornerballen leveren echter niet het gewenste resultaat op. In de slotfase wordt Ryan Huisken nog ingebracht om wat te forceren. Zijn eerste balcontact voor BSC Unisson was merkwaardig en zal velen bij blijven (ingooi tegenstander). Uit een vrije trap van Joep Timmers was Ryan in de laatste minuut nog erg dicht bij de 3-3, maar zijn kopbal (die ook nog door Jesse Hinnen wordt getoucheerd) belandde op de paal. Na 93 minuten voetballen fluit Maickel Ansink deze middag voor de laatste keer en is de nederlaag een feit.

Volgende week start de competitie voor BSC Unisson. In Enschede wordt er dan tegen Avantie Wilskracht JO19-1 gespeeld. Twee weken geleden namen beide ploegen het ook al tegen elkander op en toen eindigde deze wedstrijd in een 1-1 gelijkspel. In Enschede wordt er om 15:15 uur afgetrapt.