Nieuwe JO7-1 ondanks verlies fanatiek van start

 

Op zaterdag 12 september speelde onze nieuwe JO7-1 zijn eerste wedstrijd thuis tegen het altijd lastige Bentelo JO7-1. Op 1 of andere manier komen wij in deze confrontatie altijd wat centimeters en kilo’s tekort. Zo ook deze keer. Met in ons team slechts 1 ervaren speler, Noud die al als Kabouter bij de JO7 speelde, Ties, Moritz en Merijn die over zijn gekomen van de Kabouters, Kerem en Julian die net een aantal weken zijn begonnen met voetbal en Tommy, ook afkomstig van de Kabouters en pas net 5 jaar geworden, hadden we het best moeilijk tegen de meer ervaren ploeg van Bentelo. Maar toch werd er volop gestreden. Dat kon niet voorkomen dat we al snel op 3-0 achter kwamen. Gelukkig bleven onze jongens knokken voor elke bal en kon Ties na een knappe verdedigende actie van Julian en Moritz de 1-3 maken. Hier waren ze heel blij mee. Ties maakte een ererondje alsof hij wereldkampioen was geworden. Bentelo was niet erg onder de indruk en ondanks enkele goede uitbraken van Kerem en Noud en een aantal knappe reddingen van Tommy liepen ze voor de rust uit naar 1-6.

Na de rust speelden we met 1 speler extra om te voorkomen dat de score te hoog op zou lopen aan de kant van Bentelo. Dit wierp meteen zijn vruchten af toen Merijn in de 2e minuut na rust de bal voorgaf op Kerem die koelbloedig de bal het net inschoot. Ook nu weer was het team erg blij met deze goal. Ook al stonden ze nog steeds achter met 2-6, de blijdschap was er niet minder om. Ook toen de score aan de kant van Bentelo nog verder opliep tot 10 bleef de stemming positief. Al met al was het ondanks het verlies geen verkeerd begin.

Op zaterdag 19 september speelden we onze eerste uitwedstrijd in Delden tegen de plaatselijke   JO7-1. Helaas deze keer zonder Kerem die ziek thuis was gebleven. Onder leiding van Patrick, Fabian en ondergetekende liepen we vol goede moed het veld op. We zochten naar onze tegenstander maar we zagen alleen een aantal teams met oudere jongens. Durfden ze niet, was er miscommunicatie of een coronauitbraak binnen het team? Navraag leverde een verontrustend bericht op. Het team wat zich op ons veld bevond was wel degelijk onze tegenstander. Jongens van 1 tot 2 koppen groter dan die van ons. Nou bleek het zo te zijn dat deze jongens allemaal in de JO8 horen te spelen maar er waren niet genoeg voor een JO8 team waarin 6 tegen 6 wordt gespeeld, maar wel genoeg voor 4 tegen 4. Om ze toch wedstrijden te kunnen laten spelen is er een JO7 team van gemaakt en kregen de spelers de opdracht om samen te spelen en niet te hard te schieten. En wij mochten meteen starten met 5 i.p.v. 4 spelers. Op hoop van zegen dan maar.

De eerste helft gingen onze spelers onwetend van start. Het viel hen ook niet op dat we 1 speler meer in het veld hadden staan. Na een paar minuten besloot de tegenstander ons meteen te helpen door in eigen goal te schieten. 0-1 voor ons, een meevaller. Even later hadden ze door welke goal onder vuur moest worden genomen en scoorden ze van vrij veraf hard de 1-1 binnen. Echt onder de indruk waren onze jongens niet. Er werd af en toe mooi samengespeeld en eigenlijk wist Delden niet zo goed wat ze met die kleine, vlugge spelers van ons aan moesten. Na een goede aanval van Noud die door hun verdediger goed werd onderschept konden ze counteren en Tommy, die zich nu al aan het onderscheiden is als rasechte verdediger, kon de 3 tegen 1 situatie niet pareren. 2-1 voor Delden. We bleven fanatiek aanvallen en na een mooie voorzet van Julian kon Noud mooi scoren en stonden we weer gelijk. 2-2. Dit zorgde ervoor dat onze jongens vol goede moed nog meer de aanval kozen. Ook Tommy, die veel achterin te vinden was, ging op avontuur en schoot vanaf de zijlijn, halverwege het veld, hard op goal en deze poging ging helaas rakelings naast, wat zou dat een wereldgoal zijn geweest. Gelukkig hebben we meer toppers in ons team. Een paar minuten na deze poging is het wat rommelig voor de goal van Delden en besluit Moritz dan maar ineens hard uit te halen. 2-3 voor ons!! Wat een geweldige en onverwachte stand vlak voor rust. Delden is nu echt wakker geschud en begint furieus aan te vallen. Achterin was er een aantal heldhaftige reddingen van Noud en Tommy maar dat kon niet voorkomen dat Delden op slag van rust de 3-3 scoorde.

In de 2e helft wordt het leeftijdsverschil duidelijk door gebrek aan concentratie bij onze spelers. Delden loopt snel uit van 3-3 naar 6-3. Daardoor worden onze jongens ineens weer een stuk fanatieker. De ene na de andere aanval schudden ze uit hun mouw. Julian, die de 1e helft wat afwezig was, stoort de tegenstander in hun aanval en probeert zijn teamgenoten te helpen met de opbouw. Achterin voorkomt Tommy met een hele goede redding dat het 7-3 wordt en schiet vervolgens zelf net naast. Even later krijgt Merijn het op de heupen en schiet ook net naast. Na een afgeslagen aanval van Delden pakt Noud de bal van achter op en soleert helemaal naar voren waar hij de bal netjes afrond op goal. 6-4. Meteen na de aftrap onderschept Ties de bal en kan voorgeven aan Merijn die de bal meedogenloos het net in knalt. 6-5. Het wordt weer spannend. Noud soleert nog eens naar de overkant en schiet net naast. Dan zijn de knollen wel op en kan Delden alsnog uitlopen naar 8-5. Eerlijk gezegd waren we voetballend beter maar dolven  mentaal en fysiek het onderspit. Maar wat is ondergetekende trots op dit strijdende team. Dat belooft wat voor de komende wedstrijden. Komende zaterdag spelen we thuis tegen Delden JO7-2 om 9.00. Toeschouwers zijn van harte welkom.

Heleen Klein Poelhuis.