BSC Unisson JO19-1 op bijzondere wijze onderuit in Losser tegen AJC’96 JO19-1 (4-3)

Afgelopen zaterdag moest BSC Unisson JO19-1 aantreden in Losser voor de beker tegen AJC’96 JO19-1. De lijst met afwezigen is nog steeds enorm, want Sam Wiegerink, Marten Schartman en Bram Klein Poelhuis konden vanwege blessures niet meespelen, Sven Oude Groen, Daan Weterholt zijn beiden herstellende van blessures en Thijs Bentvelsen was in Groningen vanwege zijn studie. Gelukkig konden we een beroep doen op spelers van de JO17-1 en was Axel Roozeboom bereid om met ons mee te gaan.

Vanaf het begin van de wedstrijd was er één persoon die alle aandacht naar zich toetrok op het veld. De scheidsrechter drukte gelijk zijn stempel op de wedstrijd met merkwaardige beslissingen waar beide ploegen zich niet tot nauwelijks in konden vinden. Op het ene moment werd er heel veel toegelaten en op het andere moment werd er voor het minste of geringste gefloten. Ondertussen probeerde BSC Unisson ook te voetballen. Van achteruit werd er bij vlagen aardig gevoetbald, maar grote kansen werden er niet gecreëerd. BSC Unisson kreeg wel meerdere cornerballen en uit een afgeslagen bal wist Niels Barels met een hard schot bijna de score te openen. De eerste treffer van de middag viel na 20 minuten voetballen aan de andere kant. De rechtermiddenvelder kon vrij voorzetten en de linksbuiten kon de hoge voorzet vrij binnenschieten (1-0). Na een ruim een half uur voetballen kwam BSC Unisson met een man minder te staan toen Jesse Hinnen een gele kaart kreeg (tien minuten tijdstraf) voor een klein en onschuldig duwtje. Door deze dubieuze gele kaart werd BSC Unisson wel gretiger en wist het met tien man de achterstand om te buigen in een voorsprong. Na een goede counter is het Joep Timmers die de bal op een presenteerblaadje legt voor Pelle Wermer (1-1) en niet veel later maakte dezelfde Pelle Wermer er 1-2 van. Deze tweede treffer bracht echter wel weer veel commotie met zich mee en het duurde lang alvorens de scheidsrechter deze toekende. Dit had echter niet gehoeven, want Pelle ontving de bal van een tegenstander en kon dus geen buitenspel staan. Met een voorsprong werd er gerust.

Binnen enkele minuten in de tweede helft komt de thuisploeg op gelijke hoogte als de defensie van BSC Unisson JO19-1 bij een cornerbal tegen niet meeloopt met de directe tegenstander. De meegekomen centrale verdediger kan geheel vrijstaand binnenkoppen (2-2). In de tweede helft was BSC Unisson de bovenliggende partij en speelde het grotendeels op de helft van de tegenstander. De laatste passes was vaak niet goed waardoor grote scoringskansen uitbleven. AJC’96 loerde op de counter en bij één van deze counters kreeg het een terechte penalty. Wesley wist de bal in eerste instantie de stoppen, maar in tweede instantie was hij net te laat met als gevolg dat hij de aanvaller meenam. Hier kreeg de scheidsrechter ook weer veel kritiek over zich heen, omdat hij deze penalty pas na een seconde of twintig toekende en eerst na een doeltrap wees. De penalty werd onberispelijk binnengeschoten door AJC’96 en BSC Unisson JO19-1 keek voor de tweede keer deze wedstrijd tegen een achterstand aan. Twintig minuten voor tijd wisten de jongens van Arjan Wissink, Martijn Brinkman en Peter Teussink weer het net te vinden. Na een vlot lopende aanval is het Florian Busscher die van een meter of tien snoeihard de 3-3 binnenschiet. Het toppunt van de wedstrijd wordt tien minuten tijd bereikt. Een speler van AJC’96 legt na een mooie aanval de bal terug richting het strafschopgebied en de inlopende middenvelder van AJC schreeuwt hard “Laat maar!” Vervolgens schiet hij de bal binnen. De scheidsrechter besluit in eerste instantie de goal goed te keuren en vervolgens op advies van onze grensrechter de goal af te keuren. AJC’96 kan zich in deze beslissing totaal niet vinden en “bestormt” de leidsman en slingert hem verschillende bedreigingen naar het hoofd. Het levert AJC’96 wel het gewenste resultaat op, want de goal wordt goed gekeurd en de scheidsrechter besluit om gelijk voor het eindsignaal te fluiten. Kortom, de wedstrijd wordt in de 80e minuut beëindigd bij een 4-3 stand voor AJC’96 JO19-1.

Verbazing en teleurstelling zijn begrippen die het beste bij de emoties van de spelers van BSC Unisson passen na deze wedstrijd. Snel douchen en terug naar Boekelo. Er stonden vandaag twee ploegen op het veld die lekker wouden voetballen, maar dat was onder deze omstandigheden onmogelijk.

Aankomende zaterdag speelt BSC Unisson JO19-1 op De Zweede tegen Vogido JO19-2. Op dit moment ziet het er naar uit dat een aantal jongens uit de lappenmand dan weer minuten kunnen gaan maken. Op De Zweede wordt er om 16:00 uur afgetrapt.