Gehavend BSC Unisson JO19-1 begint met een gelijkspel in de beker (1-1).

Op zaterdag 29 augustus stond de thuiswedstrijd tegen Avanti Wilskracht JO19-1 op het programma voor de beker. De absentielijst bij BSC Unisson JO19-1 is op het moment erg lang. Daan Weterholt en Sven Oude Groen moeten beiden meerdere weken toekijken vanwege een operatie. Daarnaast is Jesse Hinnen net terug van vakantie en heeft hij verplichtingen op het werk. Marten Schartman is herstellende van een knieblessure en Wesley van Mil had deze zaterdag familieverplichtingen. Vooraf was het meespelen van Pelle Wermer nog twijfelachtig door een enkelblessure, maar gelukkig kon hij wel binnen de lijnen verschijnen. Vanuit verschillende teams werden spelers opgetrommeld om de wedstrijdselectie compleet te maken. Zo waren onder andere Nino Peterinck en Tom Vaanhold van de JO17-2 bereid om mee te spelen, terwijl ze beiden al een volledige wedstrijd met hun eigen team in de benen hadden.

Vanaf de eerste minuut lag het tempo hoog en werd er aan beide kanten goed positiespel gespeeld. Beide teams kregen enkele mogelijkheden. BSC Unisson raakte de lat van grote afstand en Luuk van Ham moest in de beginfase al een belangrijke redding verrichten op een inzet van de uitploeg. Na een kwartier voetballen wist Avanti op voorsprong te komen als de technische buitenspeler op de rand van het strafschop gebied knap wegdraait en vakbekwaam binnenschiet (0-1). Ondanks de achterstand doet BSC Unisson qua kansen niets onder voor Avanti. De uitploeg is in de eerste helft wel de ploeg met het meeste balbezit. Voor rust krijgen Niels Barels (2x), Bram Klein Poelhuis en Pelle Wermer nog goede mogelijkheden op de gelijkmaker, maar helaas wordt er niet gescoord.

In de tweede helft neemt BSC Unisson het initiatief over en heeft het meer balbezit. Er wordt veelvuldig op de helft van de tegenstander gespeeld en de manschappen van Arjan Wissink en Martijn Brinkman weten na ruim een uur voetballen op gelijke hoogte te komen. Joep Timmers krijgt in het strafschopgebied een duw in de rug en de scheidsrechter kan niet anders dan de bal op de stip te leggen. Joep Timmers neemt deze strafschop zelf en laat de keeper kansloos (1-1). Naarmate de wedstrijd vorderde sloeg de vermoeidheid toe en hier had vooral de thuisploeg last van. Dit had mede te maken de breedte van de wedstrijdselectie van de tegenstander. In de slotfase waren er aan beide kanten nog enkele mogelijkheden, maar gescoord werd er niet meer. Complimenten moeten er gegeven worden aan Chris Voerman die de hele wedstrijd de beste speler van Avanti in de broekzak had en ook de invalbeurten van Nino Peterinck en Tom Vaanhold moeten nog benoemd worden. Beide jongens zagen op tegen het niveauverschil, maar hebben het prima gedaan en hebben er het maximale uitgehaald.

Over de gehele wedstrijd gezien een terechte uitslag en BSC Unisson JO19-1 kijkt met een positief gevoel terug op deze wedstrijd. Op woensdag 2 september wordt er geoefend tegen De Tubanters JO19-1 om 20:15 uur op Sportpark De Zweede.

Op zaterdag 5 september moet BSC Unisson JO19-1 in Losser op bezoek bij AJC’96 JO19-1. Daar wordt om 12:30 uur afgetrapt.