Een derde JO7 team succesvol van start na de winterstop

Net als vorig seizoen konden we na de winterstop weer een extra team inschrijven voor de Kleine Kernen competitie. De JO7-3 ging op zaterdag 17 februari van start met Mads, Thymen, Jolie, Julia en invaller Damiyan van de JO7-1. We speelden uit in Borne en alle spelertjes waren wel een beetje zenuwachtig voor hun allereerste wedstrijd. Gelukkig hadden we Damiyan als ervaren kracht mee genomen. Na een beetje rommelig begin van beide kanten kwam BSC Unisson langzaam op gang. Mads dringt 2 keer door de achterhoede van Borne heen en scoort, 2-0. Daarna blijkt dat er niet alleen moet worden aangevallen maar dat er ook nog verdedigt moet worden. Borne profiteert van de onervaren achterhoede van BSC Unisson en maakt de 2-2. Voor rust maakt Damiyan met een mooi afstandsschot er gelukkig nog 2-3 van en ook Jolie scoort nog bijna.

Mads, Damiyan (JO7-1), Jolie, Thymen en Julia

Na een korte rust, gaan we in plaats van 4 tegen 4, 5 tegen 5 spelen in verband met de kou. Na 1 minuut gaat het bijna mis maar Borne schiet naast een leeg doel. Daarna komen onze jongens en meisjes op stoom. Vanuit een corner van Mads scoort Damiyan de 2-4. Thymen scoort bijna na vanaf eigen helft iedereen die hij onderweg tegenkomt te passeren. Daarna is het de beurt aan Damiyan. Hij soleert eveneens en kan deze wel afronden met een goal. 2-5. Borne is moe en we kunnen de wedstrijd rustig uitspelen. Julia schiet nog een keer net naast en Damiyan maakt er uiteindelijk 2-6 van. Een knappe overwinning van dit debuterende team.

Op zaterdag 10 maart speelde de JO7-3 uit bij WVV’34 in Hengevelde. Door wat personele problemen werden er een aantal spelers van de JO7-2 ingevlogen zodat we met 5 spelers het veld op konden. Julia en Jolie hadden helaas besloten dat voetbal op dit moment niet was wat ze wilden en Mads kon vandaag ook niet meedoen. Thymen werd vandaag geholpen door Morris, Niek, Finn en Sophie.
De eerste 5 minuten waren beide teams nog een beetje zoekende. Maar dan is het al snel raak. Niek maakt een mooie aanval met leuk samenspel af met het eerste doelpunt. Vlak daarna eindigt een solo van Niek net naast het doel. Maar Niek is in vorm en maakt snel daarna de 0-2. Er volgen heel veel kansen voor BSC Unisson die er allemaal niet in willen. Net naast, op de paal en knappe reddingen van WVV ’34. Dan besluit Finn om vlak voor rust maar eens hard uit te halen van afstand. 0-3!! In de eerste minuut na rust scoort WVV ’34 de 1-3. Enigszins beteuterd kijken de sterspelers elkaar aan. Dat kon toch niet de bedoeling zijn. Dan maar weer flink aan de bak. En bijna met resultaat want het is Niek die bijna scoort. Helaas gaat de bal net naast en vervolgens is het WVV die weer kan scoren. 2-3. Maar gelukkig gaven ze het niet op. Ze bleven aanvallen en met succes want nadat Finn net naast heeft geschoten kan Thymen alleen op het doel af. Hij wordt heel professioneel van achter getackeld en krijgt een vrije trap. Deze neemt Thymen zelf en met een mooi gericht schot scoort Thymen de 2-4. Daarna weet Sophie nog bijna te scoren vanuit een corner van Morris en maakt Thymen er nog 2-5 van. En dan denk je als coach, de buit is binnen. Maar er volgen nog een aantal zenuwslopende minuten wanneer WVV achtereenvolgens de 3-5 en 4-5 weet te maken. Gelukkig blijft het daarbij en na het laatste fluitsignaal kunnen we toch juichen. De 2e winstpartij is een feit.

Komende zaterdag, 17-3, spelen we thuis tegen Bentelo om 9.00.