Start voetbalcompetities 2018/2019 in weekend van 22/23 september 2018

Dit seizoen 2017/2018 zijn de voetbalcompetities, na vele jaren van aandringen door de verenigingen, 3 weken later gestart dan gebruikelijk. Ook het komende seizoen 2018/2019 zal dat het geval zijn. De reguliere competities beginnen in het weekend van 22/23 september, de bekercompetities beginnen 3 weken daarvoor op 1/2 september. De scholen beginnen weer op maandag 3 september. Ook de speeldata (op de vrijdagavonden) voor de 35+/45+ competities zijn al vastgelegd door de KNVB. Alle info is te vinden in onderstaande speeldagenkalender.

Klik hier voor de speeldagenkalender 2018/2019.

Flexibele planning

Voor de poules met 12 en 14 teams wil de KNVB ook in het seizoen 2018/’19 flexibel omgaan met het inplannen van de wedstrijden in het voorjaar. Zo wordt er samen voor gezorgd dat de afstemming op bijvoorbeeld de voorjaarsvakantie en carnaval zo optimaal mogelijk is voor beide teams. De KNVB ziet graag dat verenigingen uiterlijk 1 november 2018 met elkaar afstemmen op welke datum wedstrijden definitief worden ingepland. Vanaf dat moment wordt ervan uitgegaan dat deze data definitief zijn. Komend seizoen valt Koningsdag op zaterdag 27 april, wat betekent dat er op deze dag niet gespeeld wordt (regulier, beker en/of inhaal).

Jubilea

Zoals gebruikelijk kan voor een jubileum vrijstelling worden aangevraagd. Voor jubilea in de eerste helft van de competitie geldt dat de betreffende competitiewedstrijd(en) dan kan worden verplaatst naar een weekend voorafgaand aan de competitie. De betreffende districtsbekerwedstrijd(en) worden dan verplaatst naar een midweeks moment.

Evaluatie nieuwe opzet

In het seizoen 2017/’18 is na overleg met verenigingen besloten te starten met drie bekerwedstrijden in het weekend om vervolgens in de vierde week van september met de meeste competities te starten. Zoals bekend is dit voorafgegaan door een groot aantal bijeenkomsten waar is gesproken over de opzet van de speeldagenkalender. De geluiden die we tot dusverre hebben ontvangen zijn voornamelijk positief en we hopen dat zich dat de tweede helft van dit seizoen voortzet. Na het huidige seizoen zullen we met de verenigingen de nieuwe opzet van de speeldagenkalender evalueren. De resultaten van deze evaluatie worden dan gebruikt voor het samenstellen van de speeldagenkalender 2019/’20.