Enschedese voetballertjes strijden om “Bernard van Heek cup”

Tijdens de Open Dag van FC Twente, op zondag 2 juli, wordt de eerste editie gehouden van de ‘Bernard van Heek Cup’. Op deze dag nemen de jongste teams van diverse Enschedese amateurverenigingen (waaronder BSC Unisson) het tegen elkaar op tijdens een voetbaltoernooi bij De Grolsch Veste. Het toernooi is vernoemd naar de Enschedeër Bernard van Heek, die in 1885 het voetbal naar Nederland bracht. Enschede, waar voetbal begon…

FC Twente heeft alle amateurclubs uit Enschede aangeschreven voor deze eerste editie van de ‘Bernard van Heek Cup’. De jongste voetballertjes van Vosta, v.v. Rigtersbleek, Sportclub Enschede, Victoria ’28, De Tubanters 1897 en BSC Unisson hebben zich aangemeld en nemen het in twee leeftijdscategorieën (onder 9 en onder 7) vanaf 11.30 uur tegen elkaar op.

Aan het eind de middag worden de Trofeeën uitgereikt op het podium.

BSC Unisson neem deze dag met maar liefst drie O7-teams deel aan dit mini-toernooi bij De Grolsch Veste. Jij moedigt onze jongste jeugd toch ook aan zondag a.s.? De wedstrijden beginnen om 11.30 uur en duren tot 13.30 uur.

Enschede, waar voetbal begon…
In het voorjaar van 1885 bracht Bernard van Heek, zoon van de grote textielfabrikant, de eerste voetbal naar Nederland. Op 30 juni 1885 werd de eerste officiële voetbalclub van Nederland opgericht: de “Enschedesche Football Club” en organiseerde Van Heek in de stad een demonstratie van de nieuwe sport. Daarmee is Enschede de bakermat van het voetbal in Nederland. Om deze bijzondere gebeurtenis, 137 jaar na dato, extra aandacht te geven organiseert FC Twente tijdens de Open Dag een voetbaltoernooi voor de jongste jeugd.

Naast het voetbaltoernooi is er op deze dag nog veel meer te doen. Alle activiteiten, optredens en attracties van de Open Dag staan op:

www.fctwente.nl/opendag.