Gerrit Waanders, Kristie Nolting en 4e team winnaars Sportgala 2017

Vrijdag 23 juni vond de tweede editie van het BSC Unisson Sportgala plaats. Tijdens deze avond werden de clubman en het team van het jaar bekend gemaakt en de topscorers gehuldigd. Hoewel de opkomst iets minder was dan vorig jaar, was de sfeer er niet minder om. De gasten werden ontvangen met een rode loper en een welkomstdrankje, waarna het feest kon beginnen.

De presentatie lag dit jaar in handen van Egbert (Douwe) Roossink en Nandine Mansveld en achter de bar stond het vrolijke duo Jaap Hilbink en Han van de Barg. DUB Party Sound zorgde voor de muzikale omlijsting.

Rob Stokkers eindigde op de 67e en laatste plaats met -2 doelpunten

Als eerste werden de topscorers van ieder team naar voren gehaald en mochten zij een borrel en applaus in ontvangst nemen. Er werden ook een aantal opmerkelijke feiten uit de topscorerlijst besproken. Er is namelijk één persoon in de lijst die in de min geëindigd is (-2 doelpunten), namelijk onze voorzitter Rob Stokkers! Rob kwam dit op het podium even toelichten en verklaarde dat hij als verdediger soms de nodige risico’s moet nemen. En ja, dan gaat er wel eens wat mis. Vervolgens diende er duidelijkheid geschapen te worden over een twijfelachtig doelpunt van Nieck Exterkate. Volgens de analist die het wedstrijdverslag geschreven heeft tikte de verdediger van de tegenstander de voorzet van Benno ten Asbroek in eigen goal. Toch verklaarde de reservebank, onder leiding van Stefan Olink, dat niet de verdediger de bal raakte, maar Nieck. Zij zagen dat Nieck een fantastische omhaal maakte en de bal strak in de kruising schoot. Na verschillende getuigen te hebben gehoord moeten we constateren dat het een mysterie blijft wat er tijdens desbetreffende wedstrijd is gebeurd.

Vervolgens was het tijd om het team van het jaar bekend te gaan maken. Dit is het vierde elftal geworden. De heren zijn niet verkozen door de sportieve prestaties die ze geleverd hebben, maar door het feit dat velen van hen actief zijn binnen de vereniging, ze altijd van de partij zijn bij activiteiten en een beetje omdat ze de kantine vol enthousiasme sponsoren. Ze maakten het dubbel en dwars waar, want bijna het gehele team was aanwezig! Helaas voor de presentatrice wilden de heren ook allemaal persoonlijk de felicitaties in ontvangst nemen. De heren kregen een teamfoto, die aankomend seizoen in de kantine zal hangen en een krat bier, waar ze ook wel raad mee wisten. De stemming werd nog beter door het optreden van Ronald Teeuw, Gerrit Meutstege en Marcel Spek. Op het nummer “Rampeneren” van Ali-B gingen zij helemaal los. Daarna volgde een korte pauze.

BSC Unisson 4 team van het jaar 2017

Na de pauze mochten de mensen in de zaal in actie komen. Douwe had namelijk een BSC Unisson-quiz georganiseerd. Er ontstond een hele volksverhuizing, want om aan te geven welk antwoord je zou geven moest je links of rechts in de zaal gaan staan en je hoedje (trainingspion) wel of niet op je hoofd zetten. Charity Hinnen bleef uiteindelijk als laatste over en won de quiz.

Kristie Nolting (met vader) topscoorster 2017

Nadat iedereen weer keurig op zijn plek stond was het tijd om de top drie van de kick van het scoren te huldigen.

De tweede plaats was net als vorig jaar voor Pim Ratering. Misschien is hij volgend jaar wel de winnaar…

Op de derde plaats Frank Schoonheden uit het vierde elftal. Hij had voor de gelegenheid zijn zomertenue wat opgeleukt met een blouse en een stropdas, top Frank!

Voor nu was het inhalen van Kristie Nolting uit het damesteam voor alle mannen een brug te ver. Met 28 doelpunten won ze met overtuiging de kick van het scoren en ging ze de winnaar van vorig jaar voorbij.

Tot slot werd de clubman van het jaar 2017 bekend gemaakt. Het bestuur nomineerde vier personen; Charles Bekkers, Ronald Teeuw, Gerrit Waanders en Tom Bezoen. De leden konden vervolgens op de website stemmen op zijn of haar favoriet. Arno Wargerink, de clubman van 2016, kreeg een gouden enveloppe overhandigd met de uitslag. Na een tromgeroffel kon hij bekendmaken dat Gerrit Waanders clubman 2017 is geworden!

De 4 genomineerden 2017, vlnr Tom Bezoen, Charles Bekkers, winnaar Gerrit Waanders en Ronald Teeuw

Na dit prijzenfestijn bleef het nog lang gezellig in de kantine…

Het lijkt er op dat het kledingadvies (smoking en lang) voor 2017 was uitgebreid met het dragen van een “keppeltje”


Tekst en foto’s: Nandine Mansveld