Uitgestelde wedstrijden nu duidelijker zichtbaar op website BSC Unisson

Afgelopen zondag kregen we een opmerking binnen van BSC Unisson supporters die voor niets naar De Zweede waren gekomen om een wedstrijd van het 4e team te bekijken. De wedstrijd was uitgesteld en zal op een latere datum worden gespeeld, stond wel bij afgelastingen, maar ook nog gewoon bij het thuisprogramma, maar weer niet in het programma voetbal aan de rechterkant op de site, maar wel weer in de jaarplanning. Kortom ………. veel te ingewikkeld en vooral zeer onoverzichtelijk.

We hebben ons de opmerking aangetrokken (Ab en Gerrit bedankt) en zijn er onmiddellijk mee aan de slag gegaan. Het feit blijft dat in sommige automatische overzichten zo’n uit de planning gehaalde wedstrijd (die nog niet nieuw is ingepland) wel wordt getoond en in anderen niet. We menen desondanks een goede oplossing gevonden te hebben door

een kolom (St) aan diverse wedstrijdoverzichten toe te voegen die de status van een wedstrijd laat zien.

Mogelijke statussen zijn “te spelen, afgelast of afgelast door vereniging”. We hebben die kolom toegevoegd in het menu “Voetbal”, aan de programma’s “Thuis”, “Uit” en “Jaarplanning”. Hetzelfde hebben we gedaan op alle teampagina’s van de senioren, junioren en pupillen. Echte afgelastingen door slechte gesteldheid van de velden blijft gewoon zichtbaar in het overzicht afgelastingen en aan de rechterkant van onze site.

Voorbeeld:

De wedstrijd BWO 3 tegen BSC Unisson 2 gaat zondag 29 oktober niet door, staat in het overzicht “afgelastingen”, wordt niet meer getoond aan de rechterkant van onze site onder “programma voetbal”, maar wordt nog steeds getoond in het programma “Uit” en in de “jaarplanning”. Door nu een kolom met de status van de wedstrijd toe te voegen, is nu ook in de genoemde overzichten in het menu “Voetbal” zichtbaar geworden dat de wedstrijd niet doorgaat. Zie de rood omrande regel.

We zijn niet gelukkig met de omschrijving die de KNVB in dit soort gevallen hanteert, maar dat de wedstrijd niet doorgaat is ook zo wel helder.

We hopen met de toevoeging van de statuskolom te voorkomen dat welwillende trouwe supporters voortaan niet meer voor niets komen.